Canagan
 
PortalIndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 (Zeker lezen!) ~ Now We're Free

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Sahaiadar
Leader of Leo ♂
avatar

Aantal berichten : 124
Registratiedatum : 19-11-10
Leeftijd : 25

Vestri Fera
Geslacht: Mannelijk
Herkomst: Tillhaelan, spreekt als moedertaal echter Latijn.
Sterrenbeeld (innerlijke kracht): Leeuw (vuur)

BerichtOnderwerp: (Zeker lezen!) ~ Now We're Free   di nov 30, 2010 12:52 pm

A a r d e - a n n o - 2 0 1 0

"Non Omnis Moriar"Een oude Vulpes (vos) strompelde moeizaam voort naar de centrale, eerste dimensie - daar waar de gehele maatschappij en economie die deze wereld tot stand houden te vinden is. Gebroken en gekrenkt. Zijn bovennatuurlijke visie liet hem het uitsterven van de mensheid zien. Drager van de naam Draenn Ouraell, stond hij bekend als een groots persoon onder de Fera - alle soorten die onder de dieren vallen. Hij wist de regels; contact maken met de mensen was ten strengste verboden. Maar had hij een keus? De anderen geloofden hem deze keer niet, niemand van geen enkele soort. Het zou hen ook weinig kunnen baten. Maar wat ze waarschijnlijk niet wisten was dat de broodnodige balans der Flora en Fauna verstoord zou worden. Enkel mensen konden, zolang hun soort nog voortbestond, de balans behouden door middel van hun innerlijke kracht. Hun sterrenbeeld. En als ze zouden uitsterven, zouden de Fera deze taak op hun schouders moeten dragen. Zoiets onmogelijks, dat konden ze nooit voor elkaar krijgen, luidde het standpunt van Draenn. Al eeuwenlang waren het de mensen die de balans behielden. Ze waren ook al veel verder ontwikkeld dan de Fera. Althans, dat was wat de oude vos in gedachten had. Hij kon nooit geweten hebben dat de Fera spoedig op een hoog ontwikkeld niveau qua intelligentie en algemene vordering zouden voortleven.

Het contacteren van de mensen na het doen van zijn voorspelling zou zijn dood hebben kunnen betekenen als hij niet op tijd wist te ontkomen. De mensen waren in rep en roer, de wereld stond op zijn kop, de Fera waren onrustig. Al omdat één enkele vos hun gekoesterde geheim verraden had. Het had nooit mogen uitlekken dat ze konden spreken, alles behalve. Maar Draenns voorspelling kwam uit; de mensheid stierf uit en de wereld die ze zo kostelijk hadden opgebouwd werd overgelaten aan de Fera. Evenals de balans. Vlak daarna deed Draenn een tweede voorspelling, tevens zijn laatste: behalve de mensheid zou de gehele wereld binnen nu en korte tijd ook vergaan, en zou leven enkel kunnen worden voortgezet in een harmonieuze plaats genaamd het Paradijs. Naar schatting over twintig tot dertig jaar. De oude vos stierf voor hij nog wijze raad had kunnen geven, en de soorten waren nu wel toe gedwongen deze voorspelling te geloven. Het moest wel waar zijn.

Fera uit alle windstreken kwamen op een zeker punt ineen in de grote stad Tillhaelan. De Lupus zwegen, het zachte geroezemoes van de Belbus verstomden, en de Leo namen het woord. Deum Sahaiadar, vastberaden en majestiek zoals de leider van de Leo behoorde te zijn, begon met een diepe warme stem te spreken:
"Wij Fera behoren de klauwen ineen te slaan, opdat wij streven naar de voorspelde doelen van Vulpes Draenn Ouraell. Het is een kwestie van perseveratie en tijd, voordat wij allen de exacte locatie van het Paradijs kunnen achterhalen. Daarom komt het op neer dat ik het volgende voorstel: het verdelen van de taken, de samenwerking en veelal het meest belangrijkste - het behouden en beschermen van de balans met behulp van onze innerlijke kracht."

Ullýa, een oude wijze van de Lupus-soort, en die op Sahaiadar na veel inspraak had op de anderen van de Fera, maakte haar instemming duidelijk. Zo gezegd, zo gedaan. De Lupus kregen de speciale taak van Seekers, een opdracht die meer onder het denken dan vechten valt; zij behoren met uitzonderlijk veel doorzettingsvermogen door middel van hun scherpe neus het Paradijs te ontdekken, zelfs als dat hun dood zou betekenen. De andere soorten van de Fera zouden de taak van Protectors op zich nemen; zij moeten de balans beschermen met behulp van hun innerlijke kracht, ervoor vechten met ijzeren klauw - rasechte strijders. Een aantal van de Fera keerden zich tegen Sahaiadars idee door een kritiserende opmerking van Vukatør Vilkas, een dominante generaal van de Lupus, en gingen hun eigen weg. Automatisch vallen zij onder de groep Wanderers, en lopen meer in de weg van de Seekers en Protectors dan ze zelf beseffen. Vooral als het, in plaats van geneutraliseerden, soorten zijn die uit zijn op een gevecht op leven en dood - met als waarschijnlijk doel het uitroeien van Sahaiadars volgelingen. Ondanks dat zijn de Seekers en Protectors geneigd hun taken uit te voeren, onder toezicht van Sahaiadar die met grote bezorgdheid toekijkt.


~ ~ ~

_________________

„He came back in all his majesty.”
„Peace came crusading on the wings of healing sacrifice.”

~
I never dreamed it but it seems that He's alive again
Shaking His mane - He's just the same as I remembered Him
The spell is weakening with every breath He's breathing in
And when He roars... she can't ignore that He's our king again
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://canagan.actieforum.com
 
(Zeker lezen!) ~ Now We're Free
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Canagan :: Algemeen :: Informatie :: Informatie-
Ga naar: