Canagan
 
PortalIndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Soorten

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Sahaiadar
Leader of Leo ♂
avatar

Aantal berichten : 124
Registratiedatum : 19-11-10
Leeftijd : 25

Vestri Fera
Geslacht: Mannelijk
Herkomst: Tillhaelan, spreekt als moedertaal echter Latijn.
Sterrenbeeld (innerlijke kracht): Leeuw (vuur)

BerichtOnderwerp: Soorten   di nov 30, 2010 1:08 pm

Op Canagan kun je kiezen uit verschillende diersoorten om te bespelen. Die soorten worden benoemd met een Latijnse benaming, voornamelijk ook in de RPG door de dieren zelf. Menselijke personages mogen niet worden aangemaakt.

Lupus - wolf/hond
Lupus zijn over het algemeen meer wezens op zichzelf. Ze houden niet van drukte, veel gezelschap of moeilijke keuzes waar ze zelf uit moeten komen. Lupus zijn van nature sereen en zullen niet gauw iemand aanvallen. Helaas bestaan er in deze soort nog genoeg Lupus die zich moordlustig ontwikkeld hebben, en zich volgens Vukatør Vilkas' orders aangesloten hebben bij de Wanderers. Lupus lezen en denken graag.
Leefgebied: De meer beschuttere plaatsen, al kunnen ze ook voorkomen op plaatsen waar je ze niet gauw zult zien

Leo - leeuw
Leo zijn fier en sierlijk, de echte koningen van de dieren van de Fera. Natuurlijk niet letterlijk; van de koning van de Leo is er maar één, en dat is de grote leider Sahaiadar. Leo blijven in vrijwel alle situaties kalm en hebben door hun machtige uiterlijk veel inspraak op andere dieren. Vaak zijn ze op royale wijze opgevoed in een rijk gezin en verwachten daarom soms nog op hun wenken bediend te worden, waar ze ook komen. Door de bemoedigende toespraak van hun leider zijn Leo de meer gerespecteerde dieren geworden. Leo lezen eveneens graag, houden van een pittige discussie en doen graag gezelschapspelletjes.
Leefgebied: Grote steden, drukke plaatsen, overal waar ze hun trotsheid in hun houding kunnen weerspiegelen

Tigris - tijger
De Tigris zijn de stille jagers van het gezelschap. Ze zijn vaak koppig en eigenwijs en gaan hun eigen weg, waardoor ze nogal eens in de problemen kunnen komen. De mannelijke Tigris kunnen echte vechtersbazen zijn; een aantal zijn criminele bendes gestart en zwerven dominerend rond in de sloppenwijken van grote steden. De vrouwelijke Tigris zijn meer behoedzaam en terughoudend, maar kunnen al net zo fel uit de hoek komen. Misschien nog wel veel feller. Tora, de mannelijke leider van de Tigris, zal echter eerder zijn brein gebruiken dan zinloos geweld, al gebruikt hij het genadeloos waar dat nodig is. De Tigris is een soort die liever eerst actie ondernemen dan dingen overdenken. Vaak is dat niet de juiste oplossing. Tigris oefenen hun spieren graag, en de jongeren houden ervan een hoop kattenkwaad uit te halen.
Leefgebied: Voornamelijk natuurlijke gebieden, met veel bebossing. Anders oude vervallen buurten waar ze dominant zijn tegenover andere dieren die er dakloos rondzwerven.

Jubatus - cheetah
De Jubatus zijn erg serieuze dieren, hun uitstraling is haast streng. Ze zijn netjes en sociaal en willen dingen graag precies zoals ze het in gedachten hebben. Als dat niet lukt kunnen ze behoorlijk geïrriteerd raken. De discipline-eisende Kapono is de leider over de Jubatus. Gaat het niet naar zijn verwachting, dan trekt hij zich vaak mokkend terug. Jubatus staan bekend om hun lenigheid en snelheid. Hun favoriete bezigheden zijn nonstop over verre vlaktes sprinten, hun kracht testen en vooral bezig zijn. Luiheid is een eigenlijke schande bij deze soort. Jubatus hebben liever de voorkeur aan plaatsen waar de zon volop schijnt dan een ijskoud en kaal gebied.
Leefgebied: Tropische plaatsen zoals Bélaghondor, overige gebieden met grote open vlaktes waar ze alle ruimte hebben.

Vulpes - vos
De Vulpes zijn sluw en listig, kunnen je met open ogen in vuile vallen laten trappen als je niet oplet. Ze houden ervan met de gedachten van anderen te knoeien en ze helemaal in de war te brengen. Vaak maken ze harde grapjes, daar wanneer er helemaal geen behoefte aan is. De Vulpes zijn jolig en staan lacherig in het leven en maken van alles wat saai is er een rommelig feestje van. Ze hebben door hun onserieuze gedrag nogal eens voor wat problemen gezorgd voor de andere dieren van de Fera, en hebben daardoor een wat slechtere reputatie. De Vulpes kunnen het behoorlijk goed met de Belbus vinden, die al haast net zo grappend en grollend zijn. De leider van de Vulpes, Mizash, staat bekend door zijn late verschijningen bij belangrijke besprekingen tussen de andere Fera leiders, en zijn plotselinge verdwijningen als hij geïrriteerd gewezen wordt op zijn gedrag of als er voor hem geen lol meer aan is. Vulpes vinden het leuk anderen te sarren tot ze gek worden, halen nogal eens wat kattenkwaad uit en vinden het doodnormaal strenge regels te overtreden.
Leefgebied: Stedelijke plaatsen, vooral de uitgaansplekken. In groepjes kun je Vulpes luid lachend tegenkomen, want plezier lijkt het enige te zijn dat telt voor deze soort.

Belbus - hyena
De Belbus zijn een groep op zichzelf, zien in alles wel wat leuks om over te grappen. Dit kan voor anderen vaak spottend en cynisch overkomen, maar daar hebben zij lak aan. Ze hebben veel vergelijkenissen met de Vulpes en kunnen het daardoor ook goed met deze soort vinden. Vaak zijn de Belbus meer uitdagender dan de Vulpes en gaan een stapje verder. Maar wanneer het erop aankomt dat anderen hun gedrag niet meer pikken, trekken ze zich net zo snel weer terug in de schaduwen dan dat ze er met volle moed uit zijn gestapt. Ze zijn krenkend maar laf. Farasi is als leider over de Belbus de ergste. Wie in een slechte bui is kan deze sarcastische treiterkop beter mijden. Belbus doen een hoop onnozele en nutteloze dingen die veel opschudding kunnen veroorzaken, waarna ze je vaak schaterend weg ziet rennen.
Leefgebied: Bélaghondor, dorre vlaktes waar de zon fel schijnt.

Ursus - beer
De Ursus ogen groot, loom en traag, behalve als ze voor iets op de vlucht zijn. Ze hebben een ongelofelijke spierkracht, maar vechten liever niet als het erop aan komt. In plaats daarvan gebruiken ze de grote wijsheid over de natuur die ze beschikken en denken vaak problemen uit. Nushka is de reusachtige leider van de Ursus. Hij ziet er angstaanjagend uit, maar is vriendelijk en behulpzaam. Er zijn veel bekende schrijvers onder de Ursus en je ziet er nogal eens lopen met een bril op het puntje van hun neus. Ze vinden de natuur erg belangrijk en vinden het een regelrechte schande als bebossing verwoest of vernietigd wordt. Ursus beschikken over een hoge concentratie en hebben thuis vaak kasten vol boeken staan. Ze houden ervan lastige vraagstukken uit te pluizen en lijken een gave te hebben iedereen te kunnen kalmeren in hun aanwezigheid.
Leefgebied: Plaatsen waar veel natuur is, veelal afgezonderd van de stedelijke plaatsen.

Anura - kikker
De Anura zijn klein, behendig en snel en krijgen daarom ook vaak van hogere machten taken opgedragen waar ze zich haast ongezien en in een flits moeten voortbewegen. Hun huid kan van kleur varieëren, maar het is vaak zo dat het gecamoufleerd is om niet op te vallen tussen al het groen. Giftige Anura zijn veelal felgekleurd om hun tegenstanders angst aan te jagen. Anura zijn erg bedreven in kleine prielklusjes die dieren van de Fera met grote poten en klauwen onmogelijk kunnen uitvoeren. De Anura vinden het fijn zowel als land als in het water te leven, al gaat hun voorkeur vaak meer uit naar dat laatste. Ze hebben geen Fera Leider en behoren ook niet tot een Extinct-groep.
Leefgebied: (Natuur)gebieden met veel mos en drassige vlaktes, vaak in de buurt van grote wateren.

Noctua - uil
De Noctua zijn één van de intelligentste onder de Fera soorten. De verschillende soorten in deze soort kunnen verschillen. In de wereld van Avalon krijgen Noctua vaak taken of opdrachten die in het teken staan van bespieden, spioneren en begluren. Dit omdat ze hun kop vele graden kunnen draaien. Noctua kunnen abnormaal lang doodstil op een tak hoog in de boom zitten en als ze bewegen, gebeurt dit vrijwel altijd geruisloos door de donslaag over hun vleugels. Ook worden ze vaak 's nachts opgedragen voor een bepaald iemand of een bepaald doel te patrouilleren; met hun grote kijkers kunnen vele in het duister uitstekend kijken. Omdat Noctua vaak verziend zijn, dragen er veel een brilletje tijdens het lezen of handelingen waarbij men iets van dichtbij moet bekijken. Deze soort kan het bijzonder goed vinden met de Ursus.
Leefgebied: Plaatsen waar veel (dicht op elkaar staande) bomen zijn, met een dicht bladerdek en hoge takken. Vaak zijn dit wouden die in serene rust verkeren.

Extinct - uitgestorven
Extinct-soorten zijn diersoorten die al volledig zijn uitgestorven, of waarvan er nog maar een paar in leven zijn. Havalaña is hier een voorbeeld van. Zij is de enige zwaan die nog in leven is. Er is vaak weinig over Extinct-soorten bekend omdat er zo weinig van zijn. Momenteel is alleen Havalaña als Extinct-soort bekend over de hele wereld. Deze optie kan dus niet gekozen worden, tenzij aangegeven staat.

_________________

„He came back in all his majesty.”
„Peace came crusading on the wings of healing sacrifice.”

~
I never dreamed it but it seems that He's alive again
Shaking His mane - He's just the same as I remembered Him
The spell is weakening with every breath He's breathing in
And when He roars... she can't ignore that He's our king again
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://canagan.actieforum.com
 
Soorten
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Canagan :: Algemeen :: Informatie :: Informatie-
Ga naar: